S-карбоксиметил-L-цистеин

S-карбоксиметил-L-цистеин

Краток опис:

S-карбоксиметил-L-цистеин е карбоксиметил дериватот на страничен ланец на цистеин. Исто така е наречен Carbocisteine ​​или Carbocysteine. S-карбоксиметил-L-цистеин е произведен од страна на алкилација на цистеин со chloroacetic киселина. S-карбоксиметил-L-цистеин може да се намали вискозноста на спутум и така може да се користи за да се помогне во олеснување на симптомите на хронично опструктивно белодробно заболување (COPD) и бронхиектазии со тоа што дозволува на пациентот да се донесе до спутум повеќе лесно.


 • Име на производ: S-карбоксиметил-L-цистеин
 • CAS број: 638-23-3
 • Молекуларна формула: C5H9NO4S
 • Спецификации: CP, ЕП, БП, USP, Aji, FCC
 • Одделение: Храна одделение
 • MOQ: 25 кг
 • детали за производот

  Тагови производ

  S-Carboxymethyl-L-Cysteine is the side-chain carboxymethyl derivative of Cysteine. It is also called Carbocisteine or Carbocysteine. S-Carboxymethyl-L-Cysteine is produced by alkylation of cysteine with chloroacetic acid. S-Carboxymethyl-L-Cysteine can reduce the viscosity of sputum and so can be used to help relieve the symptoms of chronic obstructive pulmonary disorder (COPD) and bronchiectasis by allowing the sufferer to bring up sputum more easily.


 • Претходно:
 • Следно:

 • Поврзани производи